Legea vaccinării pe înțelesul tuturor – Cap II – Regimul juridic al vaccinării

În acest capitol sunt reglementate categoriile de vaccinuri obligatorii și anume:

  • Vaccinurile stabilite prin Calendarul Național de Vaccinare (CNV) pentru copii
  • Vaccinuri suplimentare pe care Guvernul le va impune când va declara :”situație epidemiologică”
  • Vaccinarile pentru personalul medico – sanitar din unitatile sanitare publice si private. Toți medicii/asistentele/infirmierele/portarul/femeia de servici din unitățile sanitare (clinici dentare, spitale, clinici private indiferent de domeniul în care își exercită activitațile) vor fi obligati să se vaccineze cu cele desemnate ca fiind “vaccinuri obligatorii”
  • Vaccinarile pentru alt personal din unitățile publice și private (indiferent dacă unitatile sunt medicale sau nu), care prin natura atribuțiilor sunt expuse suplimentar la boli infecțioase (???) Cu toții suntem expuși, conform teoriei provaccinare, la boli infecțioase, deci în aceasta categorie intră TOATA LUMEA care lucrează cu publicul (vânzătoare, casieră, educatoare, muncitor necalificat, învățător, avocat, polițist, profesor, pictor, etc) Categoriile exacte urmeaza a fi stabilite prin HG.

Dar vaccinurile opționale care sunt?

Fiți fără grijă, vă răspunde proiectul vaccinarii la art 14.

Sunt recomandate  urmatoarele categorii de vaccinări:

  • Vaccinurile opționale din afara CNV pentru copii.
  • Vaccinurile stabilite prin Calendarul Național de Vaccinare al adultului (aici se face referire pentru prima dată la vaccinarea adulților, care nu intră în categoria de mai sus)
  • Vaccinarea femeilor gravide
  • Vaccinarea persoanelor care prezintă afecțiuni cronice și la care aparitia bolilor infecțioase, care pot fi prevenite prin vaccinare, ar putea duce la decompensarea acestora și le-ar putea pune în pericol viața.

Vă rog să observați că este primul act normativ în care se vorbețte cu atâta dragoste despre bolnavii cronici. Inițiatorii acestui proiect, iubesc oamenii cu adevărat.

Dar cine sunt bolnavii CRONICI? 

Statisticile arată că în România trăiesc 3,5 milioane de bolnavi cronici dintre care 1,7 milioane suferă de hepatită B sau C, 1 milion suferă de diabet si 400.000 suferă de cancer.

Iată care sunt cele 10 boli cronice de care suferă românii: 

HEPATITA
CANCERUL
DIABETUL
BOLILE CARDIO – VASCULARE
BOLILE DE RINICHI
BOLILE APARATULUI RESPIRATOR
BOLILE APARATULUI DIGESTIV
BOLILE PSIHICE
BOLILE BĂTRÂNETII (Nu râdeți, este pe bune)
Principalele boli supranumite “ale bătrânetii” sunt glaucomul, poliartrita si boala Parkinson. Glaucomul atrage o prescriere de 7,80 % din cele 31 de boli cronice. Urmează Parkinson (6,87%) si poliartita reumatoidă (6,71%),
SIDA

În concluzie, TOȚI românii trebuie să se vaccineze. (A se vedea articolul “Romania mea vaccinată, moare”)

RENV – va fi Dumnezeul vaccinurilor, va fi baza de date unde vom găsi de toate: vaccinuri, zone, medici, nevaccinați, etc.

Prezentarea copilului la vaccinare constituie responsabilitatea părintelui. – De aici începe partea cea mai urâtă a proiectului:

Întrebare: Ce se întamplă dacă nu ești de acord cu vaccinarea dar nu dai declarație scrisă?

Răspuns: Copilul îți va fi vaccinat cu FORȚA  pentru că în momentul absurd în care acest proiect ar intra în vigoare, conform art 21 alin 2 si alin 3consimțământul pentru vaccinare SE PREZUMĂ ca fiind dat. 

Vă închipuiți abuzurile care se vor face, câți copii vor fi vaccinati cu forța când părinții vor fi dați afară din cabinet, sub scuza patetică și criminală că consimțământul părintelui este PREZUMAT A FI DAT PENTRU VACCINARE?

Faceți un exercițiu de imaginație. Copil cu tuse (conform argumentelor provaccinare, tusea nu este o contraindicație la vaccinare, se vaccinează.). Doi parinți tineri, necunoscători, speriați, se prezintă la cabinetul medicului. Medicul, fără să le spună, administrează  copilului 4 vaccinuri : ROR, DTP, PNEUMOCOCIC si VARILIX.

Ajungând acasă reacțiile adverse nu încetează să apară, părinții întreabă medicul, medicul spune ca a vaccinat copilul. Părinții întreabă DE CE a vaccinat fără ACORDUL LOR? Medicul răspunde: Pentru că legislația îmi permite să vaccinez fără acordul tau, acordul este PREZUMAT dacă nu îl dai în scris.

Contraindicațiile de vaccinare:

Se acceptă numai contraindicațiile de vaccinare DEFINITIVE și fiecare contraindicație va fi certificată de Comisia Județeană de Vaccinare din județul de domiciliu al copilului, la solicitarea părintelui. 

La înscrierea COPIILOR SAU ADULȚILOR  într-o unitate de învățământ sau o altă colectivitate, instituția are obligația de a solicita prezentarea unei ADEVERINȚE, emisa de medicul de familie care are în evidența sa persoana respectivă, care să ATESTE sau să INFIRME efectuarea vaccinărilor obligatorii.

 

Ce înseamnă UNITATE DE ÎNVĂȚĂMÂNT (conform definiției din lege) – toate categoriile de unități de învățământ prevăzute de Legea Educației, inclusiv nivelele antepreșcolar (0-3 ani) și învățământul preșcolar (3-6 ani).

Ce înseamnă COLECTIVITATE: înseamnă un grup de copii sau adulți care, după caz, frecventează cursurile unei instituții de învățământ de stat, particular sau confesional în România, inclusiv cele ale unei instituții din învățământul special și special integrat precum și orice instituție care asigură servicii sociale de cazare pe perioada determinată sau nedeterminată, ori în centre de zi, pentru copii, familie, persoane cu dizabilități, persoane cu afecțiuni psihic, persoane vârstnice (azilele pentru bătrâni), persoane fără adăpost, victime ale violenței domestice, victime ale traficului de persoane, precum și pentru solicitanți de azil sau imigranți.

 

Ce se întâmplă dacă se prezintă o ADEVERINȚĂ în care figurează că vaccinurile obligatorii nu au fost efectuate?

Conform art 24 din Proiectul de Lege, persoana responsabilă (părintele) are obligația prezentării, până la intrarea în colectivitate, a unuia din cele doua documente eliberate de Comisia Județeană de Vaccinare :

  • Calendarul de recuperare pentru vaccinurile obligatorii , în acest caz schema trebuie recuperată într-un an de la data admiterii in colectivitate.
  • sau Adeverința contraindicațiilor medicale DEFINITIVE pentru anumite vaccinuri.

Dacă părintele NU PREZINTĂ unul din acele documente, unitatea de învățământ are obligația de a sesiza Comisia Județeană de Vaccinare în maxim 30 de zile de la data intrării în colectivitate a copilului. 

Vaccinurile obligatorii la intrarea în colectivitate a copiilor sunt cele impotriva: Difteriei, Tetanosului, Tusei Convulsive, Poliomielitei, Rujeolei, Rubeolei, Oreion si Hepatita B

De aici, urmeaza SANCȚIUNILE pe care le voi dezbate în următorul capitol.

 

2 Replies to “Legea vaccinării pe înțelesul tuturor – Cap II – Regimul juridic al vaccinării”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *